Den siste harejakta…

Skuddårsdagen. Sesongens siste dag, da må man jo ut! Jeg, onkel Svein og min fetter Stian reiste til Finsland hvor vi møtte grunneier Vegard og hans datter på Skogli.

Image

Stian, onkel Svein, Anne-Berit og Vegard.

Nok en gang var RG Mikke med for å ta seg av jagingen, men det viste seg at det skulle ikke bli lett. Mens vi satt blant einerbusker og gamle harespor og drakk kaffe, så det ut som Mikke gikk på fot. Like etter han stakk ut av kjerneområdet og fem hundre meter innover, over en topp. Vi fulgte på, sikre på at losen var i gang.

Image

Onkel Svein nyter sesongens siste dag på harejakt.

De andre satte seg på toppen, mens jeg fortsatte helt inn til hunden. Her sirklet Mikke nok en gang rundt og rundt i et granfelt, mens jeg prøvde å bestemme meg for om det hadde vært uttak og tap, eller om dette var ny fot. Det var ganske utydelige harespor på toppen av skaren, men vanskelig å bestemme hvor gamle de var.

Jeg har fortsatt ikke blitt enig med meg selv om pys har vært på beina eller ikke i dag. Etter å ha herjet rundt i dette granfeltet i nesten to timer, fikk Mikke nok og søkte videre.

Mens vi fyrte opp bål og nøt siste dagen av årets harejakt, løp Mikke rundt og søkte veldig fine søk. Det siste var på kilometeren, og da tok han fatt på en traktorvei tilbake igjen. Her avskjærte jeg han, og koblet.

Vi kan ikke være like heldige hver dag, men RG Mikke har hatt en fantastisk sesong, med jaktchampionatet i boks før fylte 2 år.

Så nå går vi over i en liten sørgeperiode, i alle fall her på bloggen. Har fått orden på noe beverjakt, så neste oppdatering kommer forhåpentligvis til å dreie seg om den.

Image

AE-Shakira og Belger du Nord Willy. En kjempekombinasjon?

Ellers blir det valpetrening neste høst! Til sommeren kommer det nemlig valp i hus, etter de to flotte finskstøverne du ser under. AE Shakira til Rune skal parres med Belger du Nord Willy til Espen Johannesen. Jeg skal ha en tispevalp, som Rune og jeg skal eie sammen. Dette ser jeg virkelig frem til, for denne kombinasjonen roses av de fleste harejegerne jeg har pratet med.

Dette innlegget ble publisert i Jakt.

Én kommentar på “Den siste harejakta…

  1. Dúnadan sier:

    Dette blir bra Kjetil. Gleder meg til å møte valpen din.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s