Kroonmaën Ila i hus

Etter en sørgelig start på måneden hvor hele valpekullet mellom AE Shakira og BdN Willy døde innen det første døgnet, reiste jeg og Rune (http://runegjengedal.blogg.no/) på tur til Delsbo i Sverige for å hente oss finskstøvervalp.

Torsdag ettermidag fylte vi bilen med bur, pledd, skåler, smågodt, kaffe og brus og plottet GPSen inn på Lars Backström og Kroonmäens kennel. Etter en kjapp svipptur nedom Østfold i et mislykket forsøk på en snarvei, ankom vi Delsbo klokken halv seks på fredags morgen. Da hadde vi 95 mil på samvittigheten.

Image

Oppdretter Lars Backström viser frem flotte valper.

Lars tok oss imot med åpne armer og serverte kaffe og frokost. Det gikk ikke lang tid før vi var omringet av små, skjønne finskstøvervalper på alle kanter. Kullet bestod av ni valper, seks hanner og tre tisper.

Vi hadde sett bilder av valpene fra før av, og hadde en ganske klar favoritt. Etter å ha kikket og lekt litt med den, var vi enige om at Ila var valpen vi ønsket.

Image

Jeg og Rune etter at valget er gjort. To meget fornøyde hundeeiere.

Vi heiv oss i bilen, og jeg hadde Ila på fanget. Hun la seg rett ned og koste på fanget mitt. Mens vi var opptatt av valpen og å ta bilder av den havnet vi plutselig borte fra veien vi kjørte bort. GPS-en ble innstilt på Oslo og ledet oss videre. Den fant ut at grusveier med 80-sone (bare i Sverige?!) var veldig fint å kjøre på. Da ble det litt oppkast, men ellers gikk turen strålende med Ila. Etter et par timer på fanget la jeg henne bak i buret for å spise litt. Der fant hun seg godt tilrette og ble liggende uten en lyd de siste ni timene av turen.

Image

Kroonmäen Ila i hagen.

180 mil ble tilbakelagt på snaue 25 timer. Det gikk stort sett i ett, men var en flott tur!

 

Vel hjemme ble hun mottatt av entusiastiske søsken som steller godt med henne. I dag har også naboer og familie kommet for å hilse på, noe som selvfølgelig bare er artig for oss alle. I løpet av det første døgnet har hun vært herlig å ha i hus. Ila har fortsatt ikke gjort fra seg inne. Vi er nøye med å ta henne ut etter at hun har lekt, sovet og spist. Ved noen anledninger har hun pepet og skrapet på døra, og gjort fra seg på plenen når vi har sluppet henne ut.

Rune gjorde et forsøk på å stille henne opp.

Mor til Kroonmäen Ila er SJCH SUCH Kroonmäen Sally. Oppdretter Backström kjørte 240 mil for å parre tispa med den svenske hannhunden FI JCH INT UCH Kahvanahon Lapinjätke, så det viser at han virkelig har troa på dette her.

Image

SJCH SUCH Kroonmäen Sally

Image

FI JCH INT UCH Kahvanahon Lapinjätke

Nå ser vi virkelig frem til hun vokser seg stor nok til å lete etter pys. Det er mange spørsmål å stille seg og en lang vei å gå, men jeg vet både meg og Rune gleder oss veldig til å ta fatt på den oppgaven.

Én kommentar på “Kroonmaën Ila i hus

  1. Jaktasle sier:

    fin hund. bra start også – lugn og fin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s