Lur veihare

Veier og bjeffende beagler var beskrivende for dagen i dag.

I og med at det ikke ble noe elgjakt i dag, pga lange tradisjoner på Homstean med fraværende søndagsjakt på skogens konge, var det med et smil om munnen jeg avtalte å låne Rune Gjengedals AE Shakira med på harejakt i dag.  En kompis av meg, og ihuga rådyrjeger, Tor Martin, ble også med. Dreveren hans sliter med innbilt svangerskap, så da måtte harejakt med støver testes.

Tor Martin peiler for harde livet.

Turen gikk til Tisland, og til et terreng jeg kun har jaktet elg i før, så det var veldig spennende. Slapp klokka 07:30. Det var ganske varmt i lufta, rett under 10 varme, og vi priste oss lykkelige for enda en dag med sol. I Sandane regnet det stort sett hele høsten i fjor, så det å se sola er nesten blitt en luksus for meg når jeg er på heia!

Kira (går stort sett i det forkortede navnet) søkte godt ut, i alle retninger, og vi måtte traske rundt i drøye tre timer før det var noe lukt å spore. Det var tåkete, og det virker som det å finne hare ikke alltid skal være så lett i tåkevær, vanskelig å si hvorfor.

Tor var derimot fornøyd allerede før noe uttak, han hadde allerede fått utbytte av turen. Mens vi gikk, utbrøt han plutselig: «Kantareller!!» og plukket med seg en pose som skulle spises i kveld, sammen med rådyrbiff fra et rådyr jeg skjøt tidligere i høst.

Da vi gikk mot en litt høyere del av terrenget, og etter å ha jobbet hardt og lenge på fot, fikk Kira plutselig pys på beina. Det gikk rett ned til en grusvei, og to gårder som lå ganske tett. Her turte losen litt, før det ble tap, og det eneste vi hørte var to beagler som stod i bånd og gneldret konstant i flere timer…

Men det var langt på dag, og tørt i heia, så etter et par timer senere kom bikkja inn, og gav opp denne pysen. Nitti prosent av tiden gikk losen rett på andre siden av grensa, så vi fikk ikke postet ut optimalt. Dagen ble avsluttet med et lite pølsebål. Kira satte seg ved siden av oss, og var tydelig ganske utkjørt etter mye løping og herjing i dag.

En jaktdag er alltid vellykket, så lenge den inneholder en los!

Dette innlegget ble publisert i Jakt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s