Ila i hegn

I dag hadde jeg og valpen en flott formiddag i kulda på heia.

Kroonmäen Ila i farta.

Kroonmäen Ila i farta.

Tidligere i uka bestemte jeg meg for en tur i et større hegn. Det er på 75 mål, og jeg fikk høre at det var i største laget for en valp på fem måneder.

– Tja, det er jo uansett bedre sjanse der enn ute i det fri, så vi prøver oss, tenkte jeg.

Alarmen ringte klokken 06:20. Gradestokken viste 11,5 blå. En drøy halvtime senere var Golfen på vei. Jeg hadde ikke vært i dette hegnet før, men etter grundig veibeskrivelse fra Rune fant jeg frem. Ironisk nok stod haresporene så fint like ved lomma jeg parkerte i. Det var en snau kilometer å gå opp på heia før jeg møtte en port med en harefigur på toppen. Jeg åpnet porten og ble møtt av et mylder av harespor.

Jeg slapp Ila. Hun viste stor interesse for sporene og gikk oppover ei li. På toppen av lia satt pys, og losen var et faktum.

De neste tre timene var det korte losrepriser fulgt av tap. Totalt tok hun igjen haren fem ganger. Ved ei anledning tok Ila igjen haren få meter ifra meg. Pys kom i hundre og ti rett mot meg, stoppa på en meter og satte full fart tilbake. Den var visst like skremt som meg. Selvsagt fikk jeg ikke filmet haren i dag heller, men legger ut en liten lossnutt fra nest siste og siste gjentak for dem som skulle være over middels interessert.

Nå blir det spennende å se hva værgudene finner på av sprell i morra, men forhåpentligvis er det sporsnø igjen neste helg. Hvem vet, kanskje vi kan prøve oss utenfor hegnet en tur?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s