Årets siste rådyrjakt

Lille julaften. Rådyrjaktas siste dag. Espestøl var plassen, og Tinka var klar igjen etter gårsdagens kaotiske ferd på Ilebekk.

Vi møttes klokka 9 på gården til Ivar, grunneieren. Han serverte kaffe i stua først, og vi fordelte poster og kom oss etterhvert ut i skogen.

Min post i dag. Fin plass å sitte med den hvite vintercamodressen...

Tor Martin var igjen hundefører, og slapp litt over klokka var 10. Bare et par minutter etterpå begynte Tinka å støyte, og det gikk straks over i full los. Garantert rådyr! Grepet om rifla ble strammere, og jeg hørte hunden i det fjerne. Losen slo ei runde og tilbake mot Tor Martin, men skeia ut og la plutselig veien over mot heiene ovenfor Mosby. På 3,12km forsvant signalet, og Tor Martin tok med faren Tor Arne for å koble bikkja.

Her koste vi andre oss med bål og toast, mens vi ventet på Tor'ene og hunden.

Det drøyde ut før vi hørte noe mer, og litt over 12 fant de andre ut at det var nok, så vi tuslet hjemover. Tor ringte senere, og hadde fått koblet hunden, men for sent til at han ville ut noe mer. Jeg var innom og kjøpte ei julekake fra Moseid bakeri(hvor jeg forøvrig jobber som sjåfør), trøstespise litt nå som rådyrjakta er over…

Så nå er rifla grundig pusset og satt i våpenskapet i påvente av at skytebanene åpner igjen. Hagla derimot, den satser vi på at har et par måneder med harejakt igjen i år!

Dette innlegget ble publisert i Jakt.

2 kommentarer på “Årets siste rådyrjakt

  1. God Jul! Vi har ingen snö vilket jag är glad för. Det är rådjursjakt till sista januari och vi hoppas komma ut med taxarna hela den tiden.

  2. tor trædal sier:

    Ikke lett med rådyrjakt når enkelte av postene ikke greier å holde kjeft på radioen og støkker dyra. Må legge til at ho var på returen ei god stund da ho fant nye spor som ble for fristende, da kobla jeg henne av losen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s